Sämling Kft. - A fejlődésben hiszünk, a képzésekben hiszünk.

Marketing képzések

Marketing képzések

Adatvédelem marketingeseknek? Miért szükséges?

2016. november 08. - Sämling Admin

Fontos tisztában lenni pár alapkérdéssel:

Cége jogszerűen építi adatbázisát? Ismeri a vonatkozó jogszabályokat?
Tisztában van azzal, milyen nyilvántartásokat szükséges vagy javasolt vezetni?
Milyen hozzájárulásokat kell kérni meglevő vagy leendő ügyfeleiktől/hírlevél olvasóiktól?
Az Önök adatvédelmi nyilatkozata megfelel az elvárásoknak?

Ha nem biztos a válaszaiban, érdemes a következőket megfontolni:

Az általános adatvédelmi követelményeket megállapító 2011-es adatvédelmi törvényen kívül is bő fél tucat ágazati törvény tartalmaz jelenleg tartalmi és eljárási szabályozást a kereskedelmi célú közvetlen megkeresések különböző típusaira, így sok esetben már az alkalmazandó jogszabály meghatározása sem egyszerű feladat.
 
Eközben a 2015 végén hatályba lépett módosításokkal az adatvédelmi követelmények is szigorodtak: a kiszabható bírság húszmillió forintra emelkedett, és külön nyilvántartást kell vezetni az adatvédelmi incidensekről.
adatvedelem_marketingeseknek_fb_1.jpg

Adatvédelem marketingeseknek képzés 1 napban

A képzés útmutatást nyújt ahhoz, hogy jogszerűen tudjon eljárni marketing tevékenysége során mind adatvédelmi, mind pedig adatkezelési kérdésekben.
Célunk, hogy segítséget nyújtsunk egy ésszerű, az ügyfelek és potenciális ügyfelek adatait következetesen védő, ugyanakkor az adatkezelő számára értelmetlen terheket nem okozó adatvédelmi rendszer kiépítéséhez.
 

A képzés módszertana

 
Képzésünket a piaci és törvényi változásoknak megfelelően folyamatosan aktualizáljuk, feladatokkal bővítjük, az esettanulmányainkat pedig a résztvevők igényeihez válogatjuk.
 
A jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését, illetve a megszerzett elméleti tudás gyakorlatba való átültetését.
Oktató: dr. Sepsi Tibor (jogász)
Következő időpont: 2016. december 13. (kedd)
Helyszín: Sämling székház - oktatóterem, Budapest XII. kerület, Németvölgyi út 64.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingkepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr4211843865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása