Sämling Kft. - A fejlődésben hiszünk, a képzésekben hiszünk.

Marketing képzések

Marketing képzések

Munkaügyi adatvédelem képzés

2017. május 17. - Sämling Admin

Szeretne a személyes adatok munkaügyi célú kezelésére vonatkozó szabályokról átfogó, a Munka Törvénykönyvére, a közszféra foglalkoztatási törvényeire és az adatvédelmi törvényre is kiterjedő képet kapni, egyben megismerni a hatósági és bírói gyakorlatot?

KVÍZ!

Tesztelje munkaügyi adatvédelemmel kapcsolatos ismereteit! KVÍZ >>

Jöjjön el a Sämling Kft. által szervezett egynapos Munkaügyi adatvédelmi képzésre, ahol lehetősége nyílik feltenni saját kérdéseit is!

Időpont: 2017. június 14.

 

Tudja azt, hogy

- hogyan hozhat létre ésszerű, a munkavállaló személyiségi jogait következetesen védő, ugyanakkor a munkáltató számára értelmetlen terheket nem okozó adatvédelmi rendszert, és kerülheti el a jogvitákat és pereket?

- az adatkezelés jogellenessége munkaügyi perek eredményére is kihathat?

- milyen jogcímen kezelheti vagy dolgozhatja fel az önnél dolgozó foglalkoztatottak adatait a könyvelő, a külsős szervezetfejlesztő cég, az üzemorvos, az anyavállalat vagy a telepet őrző biztonsági cég?

- milyen nyilvántartásokat kell vezetni az adatvédelmi törvény alapján a munkavállalók személyes adatairól?

- mi az, amit hozzájárulásuk nélkül is kezelhetünk a munkavállalókról, a megbízási jogviszonyban állókról és a közszféra foglalkoztatottjairól?

- ki és milyen célból férhet hozzá a munkaügyi (HR-es) nyilvántartásban kezelt személyes adatokhoz?

- milyen célból, minek alapján és hol használható jogszerűen megfigyelő kamera, beléptető kapu és elektronikus beléptető kártya, meddig tárolhatók az így megszerzett adatok, és ezek közül mit kell bejelenteni a hatóságnak?

- mikor lehet hozzáférni a munkavállaló személyes használatába adott informatikai eszközökön, hivatali e-mail- postafiókjában tárolt adatokhoz?

- meddig és milyen célból kezelheti az álláspályázaton részt vett jelentkező és volt munkavállaló adatait?

- a közszolgálatban állók fizetési, jutalmazási adatai, munkaköri leírása, önéletrajza: mi nyilvános és mi nem?

- az EU új adatvédelmi rendelete (GDPR), milyen mértékben és hogyan szigorítja a törvényi követelményeket?

 

Kinek szól a képzés és mi a célja?

Az elsősorban gyakorló munkaügyi szakembereknek, HR-eseknek és adatvédelmi felelősöknek szóló 1 napos Adatvédelem a munkajogi gyakorlatban képzés célja, hogy az adatvédelmi és a foglalkoztatási tárgyú törvények folyamatosan változó dzsungelében utat mutasson egy ésszerű, a munkavállaló személyiségi jogait következetesen védő, ugyanakkor a munkáltató számára értelmetlen terheket nem okozó adatvédelmi rendszer kiépítéséhez.

Részletek: http://www.samling.hu/adatvedelem-a-munkaugyi-gyakorlatban

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingkepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr1412511747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása